26.1.15

FEM UN OU DE DINOSAURE REAL!

PART 2
Els 60 ous ja ens han arribat a la classe i la veritat és que ara em vist que en són molts! Ens arromanguem i comencem a modelar la pastilina per tal d'ajuntar els 60 ous. Primer, els repartim per taules i després els anem ajuntant, però ens costa molt i demanem a uns quants nens de primer que ens ajudin. Un cop reduïm els 60 ous en quatre, els ajuntem en dos i finalment en un! Per acabar, medim amb un regle si realment fa 30 cm com deien les fonts d'internet i veiem que per molt poc no es compleix... Tot i així, ho donem per bo i n'extreiem molts aprenentatges matemàtics: fer conjunts, numeració, mida i proporció, nombres ordinals...



PART 1
Com ja sabeu a la classe tenim un ou de dinosaure que ha donat molt a parlar! Tant, que fins i tot hem decidit fer un ou de dinosaure a mida real, per què sabíeu que el fòssil de l'ou més gran trobat fins ara feia uns 30cm de longitud??? Com que aquest número ens resulta molt gran i difícil de percebre'l, hem buscat per internet i hem trobat que 1 ou de dinosaure equivalia a 60 ous de gallina!!! Pot ser això cert???

Per esbrinar-ho hem repartit aquests 60 ous per tantes classes hi ha de primària (que en són moltes!) i els hem demanat si us plau si ens podrien ajudar. La repartició d'ous de gallina ha quedat en 5 ous per classe. I que farem després amb aquests 60 ous??? Doncs, els ajuntarem tooooots i en farem un de sol per comprovar si les dades que hem trobat eren certes! I el resultat final... caldrà esperar encara una miqueta!