4.2.15

Forners a P3

MICOS, GIRAFES I....PÀ

Després de treballar la llet i els seus derivats i, donat que en l'última activitat vam esmorzar la mantega amb el pà, els micos i les girafes vam decidir sortir al forn del barri a veure si trobavem barres de pà llargues com la cua dels micos i el coll de la girafes.
Allà vam trobar barres molt llargues, mitjanes i petitonetes.....però.....quina sorpresa!!!! La senyora fornera ens va ensenyar pans rodons, pans amb forma de quadrat, i fins i tot amb forma de rectangle.
Aquella mateixa tarda vam berenar pà amb formatge!!!




Al dia següent alguns nens van preguntar com feien els forners aquests pans tant i tant diferents. Les senyoretes els vam explicar que el pà es fa a partir d'una massa, i que els forners li donen formes diferents.

Ara...ben engrescats, volem fer de forners i intentar fer aquestes formes tant diverses. El primer que necessitem és fer la massa: farina, aigua, oli, sal i...l'ingredient màgic...el llevat. L'Ana i la Núria ens han dit que s'havia de deixar reposar. Després de molta estona....quina màgia!!! La massa s'havia fet gran, gran, gran.
Ara ens toca manipular-la i seguir les instruccions de les senyoretes:
fem barres llargues...ara curtes...fem rodones...quadrats, triangles i rectangles...camins tancats, oberts,...
Arribat aquest punt, hem tornat a tenir una altra sorpresa. Un grup d'estudiants de magisteri de la UB han vingut a visitar-nos i veure de quina manera tant divertida i motivadora per nosaltres aprenem a l'escola.